Atmokineze

12.03.2010 19:09

 

Atmokineze

Slovo atmokineze, nebo též atmoskineze je odvozeno od latinského atmosphaera, což znamená atmosféra. Jak napovídá název, atmokineze je schopnost ovládat atmosférické podmínky v určité oblasti.
Atmokineze by se dala shrnout jako soubor několika samostatných "kinezí" - a to aerokineze, thermokineze, elektrokineze a možná také hydrokineze.
Je to opět povšechní schopnost.
Kameny údajně posilující atmokinetické schopnosti jsou : diamant, onyx, safír, jantar.

Atmokineze je schopnost dovolující nám například vyvolat déšť, nebo ho naopak zažehnat. Mírnit bouři,…
Atmokineze je jednou z nevědomě dosti hojně využívaných schopností. Například v různých letoviscích je její působení vlivem nevědomé kolektivní spolupráce dosti silné.


A malé varování : ne každý si přeje takové počasí jako vy.

 

Trénink

Zaujměte pohodlnou polohu, chvilku relaxujte a uvolněte se. Pak si představujte, jak padá jemný déšť. Snažte se představit si co nejvíce detailů (včetně zatažené oblohy), jednotlivé kapky, vůni deště... Duďte kreativní.


Malá rada: Dávejte pozor na předpověď počasí, aby náhodou nepršelo a vy si nemysleli, že je to vaše práce.

Cílem tohoto cvičení je vyvolat alespoň drobnou, krátkodobou přeháňku. Vhodná doba pro pokus tohoto cvičení je, nehlásí-li předpověď počasí srážky v Vaší oblasti, alespoň na tři dny dopředu. Je-li ve Vaší oblasti oblačnost, je to samozřejmě snadnější. Pokud však srážky nejsou hlášené, můžete být s výsledkem více spokojeni.
Toto cvičení nepatří mezi jednorázové záležitosti. Pro účinek by se mělo provádět ho vícekrát denně.
Při cvičení atmokineze je hodně ku pomoci vizualizace a imaginace.
Samotné cvičení by tedy mohlo vypadat takto :
Zaujměte sobě příjemnou polohu, uvolněte se a chvíli relaxujte. Když jste uvolnění, soustřeďte se na déšť. Představujte si, jak venku prší a pokud možno do největších detailů. Vnímejte vůni zmáčené země, ochlazení vzduchu,…
Přejte si, aby pršelo. Představte si, jak se obloha zatahuje a začínají padat kapky deště. Představte si třeba, že z Vás "vystřeluje" k nebi modrozelený paprsek, který způsobuje déšť…
Čím více kreativní budete - tím lépe. Představte si působení různých paprsků a vírů, které přitahují mračna…